Optiek Saey BVBA
Otegemstraat 86 8550 Zwevegem    056 75 57 66    info@optieksaey.be
Di, Wo en Vr: 9u to 12u & 14u tot 18u30 | Za: 9u tot 12u & 14u - 17u | Ma, Do en Zo: gesloten
Producten
contactlenzen

START TO LENS

Zorgeloos lenzen dragen in 1-2-3. 
Veroniek Saey, de lens-coach bij Optiek Saey, begeleidt de nieuwe lensdrager van bij de start. Er wordt constant geevalueerd om de lens te zoeken die best bij de klant past. Overtuigd? Dan ben je klaar voor de definitieve lenzen en wordt er een afspraak gemaakt voor een eerste controle. Nadien wordt u om de 6 maanden uitgenodigd voor een gratis check-up! 

De contactlenzenspecialist 
Tegenwoordig kan bijna iedereen contactlenzen dragen. Ze zijn comfortabel en ideaal als u wilt sporten. Hou er wel rekening mee dat correct advies belangrijk is. Daarom neemt Optiek Saey ruim de tijd voor het verkennend gesprek. Ook de opvolging is essentieel. 

Verkennend gesprek 
Tijdens het eerste gesprek gaan we dieper in op uw noden:

 • Waarom wilt u lenzen dragen? Is het vooral om te sporten?
 • Wilt u lenzen voor overdag, ’s nachts of om ze altijd in te houden?
 • Wat is uw leeftijd en welke oogproblemen hebt u precies?

Daarnaast doen we een professionele oogmeting om de sterkte en kromming van uw ogen te meten. 

Op basis van die verschillende elementen stellen we u één van de volgende lenstypes voor:

 • Zachte lenzen: daglens, maandlens, tweeweeklens, torische lens, enz.
 • Harde lenzen
 • Nachtlenzen: overdag scherp zien door ’s nachts lenzen te dragen.

Uiteraard leren we u hoe u de lenzen correct inbrengt en verwijdert. Ook de onderhoudsproducten zitten in het pakket. Gemakkelijk en zo bent u altijd zeker van de kwaliteit. 

Deskundige opvolging 
Na het eerste gesprek stapt u bij Optiek Saey buiten met een startpakket voor een maand. Na die periode komt u terug bij ons langs om te evalueren. Uiteraard meten en controleren wij opnieuw uw oog. Verloopt alles naar wens? Dan krijgt u opnieuw een pakket voor 6 maanden. Die gratis periodieke controles zijn belangrijk om eventuele problemen zoals oogontstekingen, allergieën op vloeistoffen of zuurstofgebrek een stap voor te blijven. Ook het draagcomfort en de correcte scherpte kunnen we zo opvolgen.

 

VAKANTIEKRIEBELS? DOE VOOR VERTREK DE "LENZENCHECK"

http://www.lenzencheck.nl/ 
100% safe? Dan bent u klaar om te vertrekken! Nog niet helemaal zeker? 
Maak dan een afspraak bij Optiek Saey voor een gratis check-up!

 

VUILE GEHEIMPJES OM TE ONTHOUDEN :-)

 • Bijna niemand reinigt zijn contactlenzen behoorlijk. Contactlensdragers beweren dat ze erover waken hun contactlenzen te reinigen. Maar wanneer je aandringt op kleine DETAILS bijvoorbeeld handen wassen met ZEEP, bij zowel het inzetten als uithalen van de lenzen , doet niemand het correct.
 • Lenzen zijn comfortabel. Je zou haast vergeten dat je ze nog in hebt, waardoor velen er af en toe mee gaan slapen. Als je slaapt en dus niet knippert, sluit je ook de toevoer van zuurstof af. In het beste geval zijn de ogen rood en droog bij het ontwaken. Maar soms zwelt het bindvlies op, waardoor de contactlens zich vastzuigt aan het oog, met allerlei vervelende en schadelijke gevolgen voor het hoornvlies.
 • Maandlenzen zijn lenzen die maandelijks moeten vervangen worden. Dit is niet uit commercieel belang maar puur medisch. Je hebt maar 2 ogen, je hebt er alle belang bij om er zorg voor te dragen. Naarmate je de contactlenzen langer draagt dan de vermelde periode, raken ze vervuild. Gevolg: verstopte poriën waardoor je minder zuurstoftoevoer krijgt. Wie de lenzen niet tijdig vervangt, zal op termijn gestraft worden en geen lenzen meer kunnen/mogen dragen.
 • Maandlenzen vervang je maandelijks, maar dit geldt NIET voor de vloeistof. BEWAARVLOEISTOFFEN dienen DAGELIJKS vervangen te worden. Zorg voor een propere lenzenhouder en spoel hem dagelijks uit.
 • Wissel af en toe eens af met een BRIL.
 • Kom om de 6 maanden op controle , het is GRATIS !!!! Zo kunnen we eventuele problemen sneller opsporen en kan je langer lenzen dragen.

 

Meer info?

Bel ons op 056 75 57 66 voor een afspraak zodat wij alle tijd kunnen nemen voor u.

Optiek Saey
Otegemstraat 86
8550 Zwevegem
T 056 75 57 66
Website door iDel
Wij zij nu open! Kom gerust langs!