Optiek Saey BVBA
Otegemstraat 86 8550 Zwevegem    056 75 57 66    info@optieksaey.be
Di, Wo en Vr: 9u to 12u & 14u tot 18u30 | Za: 9u tot 12u & 14u - 17u | Ma, Do en Zo: gesloten
MYOPIE EXPERT
 
 
VOOR WIE ?
Myopie managment wordt opgestart bij kinderen waarbij hun sterkte heel snel toeneemt.
De sterke toename van bijziendheid vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar, door het vele nabijwerk met PC's , tablets en smartphones.
Wist je, dat als beide ouders myoop zijn, hun kinderen tot 3 keer meer kans hebben om ook bijziendheid te ontwikkelen?
 
WAT DOET EEN MYOPIE EXPERT ?
Een goede optometrist kijkt verder dan een product, die kijkt naar een therapie voor een goed zicht op lange termijn.
Er zijn verschillende therapieën om uit te kiezen :
- Bifocale glazen
- Nachtlenzen
- Bifocale zacht lenzen
- Atropine druppels ( dit in samenwerking met een oogarts )
Als myopie expert kan Veroniek Saey u daar uitstekend in adviseren. In samenspraak met de klant wordt er gezocht naar de beste behandeling voor het afremmen van de bijziendheid. Al deze therapieën zijn bedoeld om de uiteindelijke toename van de min-sterkte beperkt te houden.
 
WAAROM DOEN WE AAN MYOPIE MANAGEMENT?
Hoge myopen hebben later meer kan op:
- capsulaire cataract
- glaucoom ( verhoogde oogdruk )
- netvliesproblemen
- soms kan dit blindheid veroorzaken
 
OPTISCH MECHANISME
Helaas bestaat er geen wondermiddel tegen bijziendheid. Het is te corrigeren met een bril, contactlenzen of een operatie, maar het probleem is niet oplost: namelijk een oog wat langzaamaan steeds langer wordt, waardoor het brandpunt steeds verder voor het netvlies valt, wat meer en meer myopie oplevert. Daarbij zorgt de groei van je oog ervoor dat de lagen in je oog steeds dunner worden, wat netvliesproblemen, cataract (staar) glaucoom en soms zelfs blindheid kan veroorzaken. Door aan myopie preventie te doen kunnen we de groei tot 50% reduceren.
 
20 - 20 - 2 REGEL
Als uw kind (nog) niet bijziend is, is het heel belangrijk om rekening te houden met de risicofactoren. Laat kinderen voldoende buiten spelen (minstens twee uur per dag) en vermijd dat de ogen te veel en te lang achter elkaar alleen maar voor dichtbij gebruikt worden. We passen hiervoor de 20 -20 - 2 regel toe.
- 20 minuten tablet gebruik
- 20 pauzeren
- 2 uur buiten spelen
Nu er meer bekend is geworden over de invloed van de dagbesteding van kinderen op myopie, is wereldwijd preventie gestart. China, Japan en Taiwan zijn de voorlopers en nemen zelfs al maatregelen op school qua lichtinval en tijdsbesteding. De aziatische bevolking is dan ook een risicogroep. In Europa schat men dat in 2050 de helft van onze bevolking myoop zal zijn.
Een andere belangrijke factor is erfelijkheid.
 
OPTISCHE INTERVENTIE
Twee studenten van de Hogeschool Odysee van Brussel hebben in samenwerking met Optiek Saey een bachelorproef geschreven en zich volledig verdiept in de materie. We kunnen dan ook met trots meedelen dat we een grote stap vooruit zijn gegaan in de begeleiding van onze klanten. 
 
Door ons te profileren als myopie expert kunnen we het unieke lensontwerp van MiSight® 1 day aanbieden. De behandelzones heeft een ActivControl™ technologie. In de contactlens zijn speciale ringen aangebracht waardoor de verergering van de bijziendheid actief wordt geremd én het kind tegelijkertijd scherp zicht geeft, ongeacht verschillende pupildiameters en lenscentratie. Het voordeel van MiSight® daglenzen is dat ze erg comfortabel zijn en eenvoudig in gebruik. De fabrikant ondersteunt de experts met de juiste tools, persoonlijke coaching en speciale seminars.
 
Wil je meer weten , neem dan gerust contact met ons op voor meer info. Wij geven met plezier een woordje uitleg.

 

Website door iDel
Wij zij nu open! Kom gerust langs!