Optiek Saey BVBA
Otegemstraat 86 8550 Zwevegem    056 75 57 66    info@optieksaey.be
Di, Wo en Vr: 9u to 12u & 14u tot 18u30 | Za: 9u tot 12u & 14u - 17u | Ma, Do en Zo: gesloten
Brillendokter

ASSISTENT VAN DE BRILLENDOKTER

Kinderen krijgen de kans te assisteren bij de montage van hun nieuwe bril. Hiervoor ontvangen ze na afloop een diploma "assistent brillendokter". 
Optiek Saey brengt op die manier de jeugd dichter bij het vak.

 

Veroniek Saey werd mede hierdoor genomineerd voor de "creatieve ondernemer van 2011",
georganiseerd door Unizo en de provincie West-Vlaanderen.
Ze is uiteindelijk tot bij de laatste 12 "supergenomineerden" geraakt.

 


EEN NIEUWE BRIL: VAKWERK

De eeste stap is het scannen. De machine tast het montuur af zodat we later de juiste vorm van het glas kunnen slijpen. Om een optimaal zicht te garanderen moeten we ervoor zorgen dat de pupil samenvalt met het middelpunt van het glas. 
Daarom meten we de afstand van de neus tot pupil aan beide ogen. Alle gegevens worden opgeslagen in de slijpmachine en zo bekomen we de juiste vorm van het glas. 
Een laatste, en niet onbelangrijke fase, is het aanpassen van de bril aan de vorm van het hoofd. We houden rekening met neus, oren en breedte van het gezicht om een comfortabele en leuke uitstraling te garanderen.


 

 

LEUK EN LEERRIJK

Alle kinderen van 4 to 14 jaar kunnen deelnemen aan dit project bij aankoop van een montuur en glazen. Zo ontdekken ze op een leuke manier hoe hun bril tot stand komt. Voor deze campagne is ons gamma kinderbrillen natuurlijk nog verder uitgebreid. 
We merken ook de laatste jaren, dat meer klanten opteren voor een tweede bril als reserve of sportbril. Dit hoeft zeker niet duur te zijn. 
Voor de voorstelling van de nieuwe collecties werken de kinderen uiteindelijk mee aan een fotoreportage. De foto's hangen uit in de winkel en zijn te bezichtigen op onze website. 
De kinderen vinden het super en het vergemakkelijkt ook de keuze van onze klanten.

Kom vrijblijvend de uitgebreide collecties bekijken.
U kunt daarbij rekenen op deskundig advies.
Website door iDel
We zijn gesloten. Morgen zijn we terug open om 9u.