Optiek Saey BVBA
Otegemstraat 86 8550 Zwevegem    056 75 57 66    info@optieksaey.be
Di, Wo en Vr: 9u to 12u & 14u tot 18u30 | Za: 9u tot 12u & 14u - 17u | Ma, Do en Zo: gesloten
Producten
brilglazen
Brillenglazen van gegarandeerde kwaliteit
Voor een perfecte bril zijn kwalitatieve brillenglazen essentieel. Daarom vindt u bij Optiek Saey gegarandeerd de glazen die afgestemd zijn op uw specifieke behoeften. Dankzij ons eigen atelier met de zeer geavanceerde machines kunnen we bovendien een professionele service bieden. U profiteert bij ons ook van een garantie van twee jaar!
Helemaal op uw ogen afgestemd

Hebt u een bril nodig voor dichtbij of ver? Zijn multifocale glazen de beste keuze? Of kiest u beter voor computerglazen waarmee u net iets verder ziet dan met een leesbril? Bij Optiek Saey helpen we u graag. We doen de nodige metingen en passen de glazen volledig aan uw noden en wensen aan. Ook zeer dunne glazen zijn perfect mogelijk. In ons eigen atelier kunnen we de glazen zelf perfect op uw ogen afstellen. Met een snelle service als resultaat!
 
i.Terminal® 2 - de sleutel tot succes met precisie brillenglazen
Met i.Terminal® 2 behoren handmatige metingen tot het verleden. Door zijn precieze pasvormmetingen, levert de i.Terminal® 2 de sleutel tot optimale prestaties van precisie brillenglazen. Het toestel meet alle parameters op een snelle, makkelijke en correcte manier. Door deze uiterst professionele manier van werken, geeft u de ondersteuning die hedendaagse op maat gemaakte glazen nodig hebben en die u verdient. Ook het analyseren en verwerken van de resultaten is gebruiksvriendelijker dan ooit dankzij de nieuwe intuïtieve software. Met zijn bereik van 120 tot 208 cm kunnen zowel groot als klein moeiteloos opgemeten worden. Als winnaar van de Product Design Award 2011 verlegt de i.Terminal® 2 zijn elan van enkel toptechnologie tot toptechnologie in combinatie met topdesign!
 
Digitale brilglazen: Zeiss EnergizeMe
De remedie tegen overbelaste ogen door digitale apparaten.
Gefocust op het moderne leven. ZEISS digitale brillenglazen geven u een totaal nieuw zicht op uw smartphone, tablet of tv. Uw ogen zullen u er dankbaar voor zijn. Het gebruik van digitale technologie vergt het uiterste van onze ogen. Binnen slechts een paar seconden moeten ze omschakelen tussen ver en dichtbij: van iets zien in de verte tot een klein scherm, piepkleine lettertjes en weer terug. Dit oefent een extreme belasting uit op de ciliaire spier en de ooglens die steeds weer moeten accommoderen om scherp te kunnen zien. Vermoeide en branderige ogen, hoofd- of nekpijn kunnen hiervan het resultaat zijn, vooral als we ouder worden.
We kijken gemiddeld 5 uur per dag naar het scherm van onze smartphone, tablet, of tv. We werpen zelfs gemiddeld 80 keer per dag een blik op onze mobiele telefoon! En deze cijfers gaan in de toekomst alleen maar stijgen. Voor mensen vanaf 30 jaar kan het kijken op digitale apparaten leiden tot overbelaste ogen, of zoals experts dit noemen: computervisiesyndroom. ZEISS digitale brillenglazen bieden de oplossing door het snelle, comfortabele focussen mogelijk te maken met een geoptimaliseerde zone voor dichtbij – het maakt niet uit waar we naar kijken. Deze brillenglazen zijn niet alleen voor digitale apparaten bedoeld, maar ook voor het lezen van boeken en tijdschriften.
 
Blauw licht Filter
Tablets, smartphones en andere digitale schermen veranderen niet alleen het lichtspectrum waaraan we blootstaan, maar ze veranderen ook ons visuele gedrag. Het is belangrijk om te weten dat we veel meer tijd spenderen aan het zoeken naar dingen op korte afstand dan voorheen.  Dit is zelfs een probleem bij kinderen: "schoolbijziendheid" verwijst naar een toenemend aantal kinderen wat bijziend is vanaf ze naar school gaan. Dit is vooral te wijten aan de combinatie van kijken op korte afstand en blauw licht (lees:tablet).
Het is logisch dat heldere brillenglazen geen UV-bescherming hoeven te bieden wanneer we vooral binnenshuis zijn. Toch is het mogelijk om heldere brillenglazen te voorzien van een blauw licht-filter. Deze brillen zijn het wapen tegen vermeende oogschade, veroorzaakt door staren naar het beeldscherm van smartphone of tablet.
Blauw licht-straling van lichtbronnen of schermen kunnen de ogen van sommige mensen ook irriteren of vermoeien. Hun lichtsterkte is tevens nadelig voor de vorming van melatonine, het slaaphormoon. 2 uur achtereenvolgend werken met een beeldscherm kan al visuele vermoeidheid veroorzaken.
Dit licht maakt deel uit van ons dagelijks leven en zelfs wanneer we de indruk hebben slechts beperkt online te zijn, zijn we ons niet bewust van de werkelijke duur van deze blootstelling.
Gebruik je gezond verstand als je beeldschermen gebruikt. Enkele vuistregels:
* Gebruik geen beeldschermen vlak voordat je gaat slapen.
* Werk niet langer dan 5 à 6 uur per dag aan je computer en neem om de twee uur een kwartiertje pauze.
* Bewaar voldoende afstand tussen jezelf en je beeldscherm.
* Knipper regelmatig met je ogen.
Te veel licht uit ultraviolette en blauw-paarse banden kunnen het menselijk oog beschadigen. Dat kan zowel leiden tot een pijnlijke ontsteking van het oogbindvlies en/of het hoornvlies als tot oogletsel aan de natuurlijke lens (bijv. cataracten), vooral aan het netvlies (maculadegeneratie).
Daarom is het ook zo belangrijk om een zonnebril met 100% UV-bescherming te dragen bij fel zonlicht, vooral in situaties waar sprake is van veel schittering zoals op het water of besneeuwde berghellingen.
Meer advies inwinnen over blauw licht? U bent van harte welkom bij ons in de winkel. Wij adviseren u en uw kind graag over de mogelijkheden.

Computerglazen
Meer en meer wordt het belangrijk een comfortabel kijkcomfort te hebben op een specifieke afstand, voornamelijk tussenafstand. Denkt u maar aan het werk op computer. De kijkafstanden wisselen voortdurend van beeldscherm, toetsenbord en bijhorende tekst-en/of cijfermateriaal. Ook bij huishoudelijk werk wisselt men van bv. de ingrediënten op de verpakking tot het lezen van de recepten en het koken zelf. Andere specifieke hobby's met daarbijhorende werkafstanden zijn bv: muzikanten met lezen van partituren, schilderen, knutselen...
Is uw gezichtsvermogen onvoldoende toereikend, kan u een verkrampte lichaamshouding aannemen, wat uw ergonomische situatie niet ten goede komt en bijgevolg fysieke klachten kan teweeg brengen. X aantal uren voor PC is vermoeiend en belastend, maar de juiste brilglazen kunnen u hierbij wel helpen.
 
Wij nemen graag de tijd om u het juiste advies te geven en om na te gaan wat uw specifieke noden zijn. Daarom werken wij vooral op afspraak.
Meer info?

Bel ons op 056 75 57 66 voor een afspraak zodat wij alle tijd kunnen nemen voor u.

Optiek Saey
Otegemstraat 86
8550 Zwevegem
T 056 75 57 66
Website door iDel
Momenteel zijn we nog gesloten. Straks zijn we open om 9u.