Optiek Saey breidt uit!


Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega opticien/optometrist!
Interesse? Neem snel contact op!


PRESENT@TRANSFO

 

Op zaterdag en zondag 11 en 12 oktober 2014 stond het team van Optiek Saey op de handelsbeurs present@transfo.
Ook op de modeshow, die 3 keer per dag werd gelopen, zag u de brillen van Optiek Saey.
We kijken terug op een succesvol weekend en danken alle bezoekers die onze Serengeti zonnebrillen hebben getest op onze stand. 

 

 

 

 


Meer dan alleen stoer: zonnebescherming voor kinderogen


VINGINO: Nieuwe collectie kinderzonnebrillen. Optimale bescherming én hip tergelijkertijd: 40€

   Promotie zonneglazen op sterkte:

 

Deze hoogkwalitatieve zonneglazen zijn vanzelfsprekend voorzien van een UV-filter die bescherming biedt tegen schadelijke UVA en UVB stralen.  Wat betreft de kleuren en uitvoeringen zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Standaard kunt u kiezen uit bruin en grijs, maar ook de nieuwe trends zoals dégradé en spiegelglazen zijn te verkrijgen op uw sterkte. Breng gerust wat meer kleur in uw zomerse outfit kies voor paars, blauw of roze. Fysische fitheid zou een positief effect op onze ooggezondheid kunnen hebben -
Opto Magazine

 

Dat lichamelijke activiteit onze levensstandaard positief beïnvloedt is al lang geen nieuws meer. Maar volgens een onlangs gepubliceerde studie lijken hogere niveaus van lichaamsbeweging op lange termijn ook een gunstige invloed te hebben op onze oogdruk, een belangrijke risicofactor voor glaucoom

Tot nog toe was glaucoom enkel te behandelen met medicatie, laser of een operatie. De studie geeft aan dat er dus een nieuwe manier is om de kans op glaucoom te verminderen, tot 25%, door middel van een actieve levensstijl. 


Opmerkelijke cijfers omtrent bescherming van kinderogen.
Studie uit 2009 bij 200 ouders:

 

- 70% van de ouders beschermen de ogen van hun kinderen niet tegen de zon.
- 46% die een zonnebril aanschaffen kijken eerst naar de prijs, slechts 25% is attent voor de kwaliteit van de bril.
- 43% overwegen de termijn van blootstelling te beperken.
- 76% gebruiken wèl zonnebrandcrèmes.

U moet weten dat kinderogen veel transparanter zijn voor het licht dan ogen van volwassenen. Bij baby's gaan UVA en UVB stralen volkomen door het oog en reiken ze zelfs tot aan het netvlies. Hoe ouder, hoe beter deze schadelijke stralen tegen gehouden worden door de bovenste lagen van het oog.

Het is dus heel belangrijk om een goede zonnebril te kopen (min type 3). En dit niet enkel om te gebruiken in het buitenland. Ook hier kunnen zonnestralen schadelijk zijn. Optiek Saey heeft een ruime keuze aan kwalitatieve zonnebrillen voor iedere leeftijdscategorie, en dit al vanaf 30€.

Zie ook: http://www.hln.be/hln/nl/14/You/article/detail/1900271/2014/05/27/Ook-baby-s-een-zonnebril-op.dhtmlSigaretten en contactlenzen, een explosief duo!!


Als men weet dat tabaksrook ongeveer 4000 chemische bestanddelen bevat, dan zal het u ook niet verwonderen dat deze uitermate schadelijk zijn. Algemeen geweten voor de longen, maar zeker even schadelijk voor de ogen. Onderzoek wees uit dat rokende contactlensdragers tot 8x meer risico lopen op zweertjes op de cornea/hoornvlies, die dringende behandeling vereist. Indien u zich in rokerige plaatsen begeeft, gebruikt u best hydraterende druppels. Indien u uw ooggezondheid ter harte neemt, is het aan te raden contactlenzen in deze omstandigheden te verwijderen.

 

Laagstaande zon vraagt om polariserende zonnebril" - Eyeline Magazine

 

Elke autobestuurder kent het wel; het plotse verblindende fel wit licht, waardoor je enkele ogenblikken op routine moet rijden. Dit gevaarlijk verschijnsel ontstaat vooral in het voor- en najaar bij een laagstaande zon die weerkaatst op een nat wegdek of op een auto voor u. 

Dit leidt nogal vaak tot ernstige ongevallen. Daarom gaan de leveranciers van zonnebrillen nauwer samenwerken met bv magazines als  "Autowereld" en "wintersport" om de consument nog beter te informeren en erop te wijzen dat een zonnebril veel meer is dan een modeaccessoire.

Als opticien proberen we het verschil tussen de verschillende zonneglazen zo goed mogelijk uit te leggen. Maar we merken dat we de mensen helemaal kunnen overtuigen door het te laten ervaren, door er bv eventjes mee naar een blauwe hemel te kijken. Veel klanten die ooit voor een zonnebril met gepolariseerde glazen kozen, willen nooit nog iets anders. 

De Serengeti zonnebrillen zijn speciaal ontwikkeld voor het autorijden. De drivers-glazen bieden totale bescherming tegen UV en zijn standaard voorzien van photochromatische lenzen (kleur past zich aan aan het licht), een anti-reflet coating en een Spectral Control Filter. Die laatste zorgt ervoor dat het contrast verhoogd wordt en de lichtsterkte verminderd. Dit geeft rust en biedt bescherming en veiligheid.

Uitgebreid gamma Serengeti zonnebrillen aanwezig in de winkel. 


 

Om eventjes bij stil te staan...:

Tijdens het besturen van een voertuig is ons zicht goed voor 90% van de informatie die we nodig hebben om veilig te rijden.
Een goed zicht kan dus het verschil uitmaken tussen leven en dood. Enkele belangrijke punten:

* Bestuurders met een gezichtsscherpte van 5/10 moeten 3 keer dichter bij een verkeersbord zijn om dit te kunnen lezen dan bestuurders met 10/10 zicht.
*Hoe sneller men rijdt, des te smaller de functionele waarneming van de ruimte wordt

stilstaand is het gezichtsveld ≥ 120°
aan 40 km/u is dit 100°
aan 70 km/u is dit 75°
aan 100 km/u is dit 45°
aan 120 km/u is dit slechts 30


Gratis parking!!
 

Vanaf heden zijn 2 gratis overdekte parkeerplaatsen ter beschikking van onze klanten. 
Die bevinden zich links van de winkel. Maak er gebruik van!

 


creatieve ondernemer


Met het concept de " Brillendokter " werd Veroniek Saey genomineerd.

We behoorden tot de 12 supergenomineerden, de winnaar was de fietsenfabrikant " Achille ".